Bericht 22 mei 2008, 08:34

Bloedcontract - Forumregels

Afbeelding

Bloedrood zijn de letters die het vel ontsieren.
In een hoekig, doch duidelijk autograaf staan de regels en voorwaarden
opgesteld die verbonden zijn aan het betreden van deze zijde.
 • Betreden van deze schimmenwereld
  Door het betreden van Greep uit de Schaduw (in wat volgt wordt hiernaar verwezen als het gaat over "wij", "ons", "onze", "Greep uit de Schaduw" of "http://greepuitdeschaduw.nl"), ga je automatisch akkoord met de volgende voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met één van de voorwaarden, betreed/gebruik Greep uit de Schaduw dan niet langer. We hebben het recht om deze voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen je daar zoveel mogelijk van op de hoogte houden. Het is echter aan te bevelen op regelmatige basis zelf de voorwaarden te controleren op wijzigingen. Als je niet akkoord gaat met één van de wijzigingen, maak dan niet langer gebruik van Greep uit de Schaduw. Als je wel gebruik blijft maken van Greep uit de Schaduw, ga je automatisch akkoord met de wijzigingen.


 • Registreren
  Om na registratie toegang tot het gehele forum te krijgen moet je jezelf voorstellen. Als dit na vier weken niet gedaan is wordt het account gedeactiveerd. Na voorstellen moet even gewacht worden tot het beheer het account geheel activeert.
  Voorstellen gebeurt bij Poort der schimmen, Welkom.

  Je acount wordt zonder pardon verwijderd als jouw intenties niet bij Greep uit de Schaduw aansluiten. Wij streven naar een gezellig, fantasierijk en persoonlijk forum. Meerdere accounts per persoon is niet toegestaan.


 • Overtredingen en waarschuwingen
  Overtreding en schending van de voorwaarden kunnen leiden tot een onmiddellijke permanente uitsluiting en waarschuwen we, als we dit nodig vinden, je internetprovider. Je IP-adres wordt bij ieder bericht opgeslagen, waardoor we het volgen van de voorwaarden kunnen afdwingen. Je gaat ook akkoord met het feit dat Greep uit de Schaduw het recht heeft om op ieder moment een onderwerp te verwijderen, verplaatsen of sluiten. Als gebruiker sta je ook toe dat je informatie in onze database wordt opgeslagen. Deze informatie wordt nooit aan derden doorgegeven zonder je instemming. Noch Greep uit de schaduw, noch phpBB zijn verantwoordelijk als je gegevens door een forumhack toch openbaar gemaakt zou kunnen worden.

  Bij het aangeven van een klacht of probleem, graag al het materiaal doorgeven aan het beheer. Iedere klacht zal serieus genomen worden. Valse aanklachten worden niet getolereerd. Onthoud dan Greep uit de Schaduw persoonlijke problemen tussen leden onderling niet kan oplossen als deze op het forum terecht komen en het beheer daar buiten staat. Je kunt natuurlijk altijd eerst zelf proberen de situatie met de elkaar uit te praten.

  Drie waarschuwingen staat standaard gelijk aan verbanning.
  Onthoud wel dat verbanning de laatste optie voor het beheer is om het forum netjes en plezierig te houden.
  Wij bepalen zelf na hoeveel waarschuwingen een lid verwijderd wordt, maar een goede houding schaadt natuurlijk nooit.

  Spreek het beheer niet tegen als ze jou of een ander ergens op wijzen of een waarschuwing geven. Bemoeienis brengt jou in dezelfde situatie.


 • Inhoud plaatsen
  Verder plaats je geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, racistische, seksueel-georiënteerde en hieraan gerelateerde inhoud. Dit worden zonder pardon verwijderd en kan een waarschuwing of uitsluiting van het forum opleveren. Respecteer forumleden en kraak ze niet genadeloos af. Je mening is altijd welkom, maar onderbouw deze dan ook.

  Probeer zo goed mogelijk de Nederlandse taal te handhaven. Chattaal wordt niet als prettig ervaren. Op een schrijfforum wordt verwacht dat deze dan ook vermeden wordt.
  Termen en uitspraken in talen zoals Engels, Frans, Fins en Japans zijn op Greep uit de Schaduw niet onbekend. Probeer het echter wel begrijpelijk te houden en geef anderen desnoods een verklaring van de woorden.
  Personen met vormen van woordblindheid zullen niet herhaaldelijk op hun fouten gewezen worden als deze het vermelden of het beheer dit te kennen geeft.

  Role Play biedt meer mogelijkheden en vrijheid omtrent taalgebruik. Let er echter wel op dat het niet persoonlijk wordt naar je medespelers.

  Het achtereen plaatsen van berichten door dezelfde persoon (dubbelposten) is toegestaan wanneer er twee dagen niet is gereageerd op het eerder geplaatste bericht.
  Wij zijn hier niet streng in, maar het mag niet achteloos gebeuren. Probeer eerst een bericht te wijzigen of plaats deze met de nieuwe inhoud en het eerder geplaatste samen als een nieuw bericht. Verwijder dan het eerste bericht.
  Dubbelposten bij plaatsing van eigen werk (Zielenkunst) is altijd toegestaan. Bij Levenspellen - Role Play mogen er nooit berichten door dezelfde persoon achtereen geplaatst worden.

  Bij plaatsing van afbeeldingen moet opgelet worden dat zij niet te groot zijn voor een pagina. Je berichten kunnen aangepast of verwijderd worden wanneer het door het beheer als hinderlijk wordt aanschouwd. Grote afbeeldingen kunnen dan ook geplaatst worden in de onderstaande codes:
    Code:
  [rimg]url[/rimg]

  of
    Code:
  [spoiler][img]url[/img][/spoiler]  Bij Role Play wordt verwacht dat deelnemers op elkaar wachten en elkaar tijdens afwezigheid niet uitschrijven. Zie het onderdeel Role Play voor meer en specifieke informatie. • Reclame en Promotie
  Het is niet toegestaan om reclame of promotie voor een andere website of forum te maken op welke manier dan ook, dus ook niet in berichten, onderschrift, avatar, via Privéberichten en dergelijke. Als je toch iets wilt promoten dan moet er contact opgenomen worden met Spirit Wolf. In je Gebruikerspaneel kan je Twitter, MSN, Facebook en Hyves vermelden.


 • Materiaal Greep uit de Schaduw
  Regelmatig gebeurt het dat leden van hier een eigen forum opstarten, vaak met dezelfde onderwerpen als Greep uit de Schaduw.
  Het is natuurlijk een eer dat wij als inspiratie dienen en wij kunnen jullie natuurlijk niet tegen houden.
  Echter is het voor ons wel heel naar om te zien dat er materiaal van het forum gekopieerd wordt of er worden een paar woordjes aangepast zodat het toch net anders is.
  Wij doen ons best voor een uniek en origineel forum en op deze manier verliezen wij dat. Wij schrijven inhoud van het forum zelf. Zelfs de afbeeldingen op het forum zijn door ons gemaakt.

  Dit valt onder plagiaat en vaak ook schending van de auteursrechten. Daarom pakken wij dit dan ook hard aan.
  Als wij ontdekken dat ons materiaal ergens anders vermeld staat, dan wordt het desbetreffend lid permanent verbannen. Dit houdt ontzegging op het forum hier in, maar ook de contacten worden verbroken.
  Je wordt geweigerd op IP, e-mailadres, gebruikersnaam en tevens wordt je account verwijderd. Greep uit de Schaduw is een eigen domein en staat wettelijk geregistreerd. Indien nodig waarschuwen wij je internetprovider en host van je forum en/of website.


 • Regels voor profielafbeelding en onderschrift

  Een profielafbeelding (avatar)
 • Maximale grootte betreft 100 pixels bij 100 pixels.
 • De afbeelding mag geanimeerd zijn, maar niet heftig waardoor het als hinderlijk aanschouwd wordt.

  Een onderschrift (signature)
 • Maximale grootte 120 pixels hoog bij 350 pixels breed.
 • De afbeelding mag geanimeerd zijn, maar niet heftig waardoor het als hinderlijk aanschouwd wordt.


Het beheer doet zijn best om Greep uit de Schaduw zo mooi en professioneel mogelijk te maken en daarbij hebben we jullie hulp nodig. Bij twijfel of problemen ben je welkom om contact met het beheer op te nemen. Je kunt een e-mail naar mail@greepuitdeschaduw.nl sturen of beheerders benaderen via een Privébericht vanaf het forum.


De regels en voorwaarden zijn vastgesteld en geschreven door het beheer van Greep uit de Schaduw. De standaard voorwaarden van phpbb zijn hier ook in verwerkt.