Bericht 28 jun 2009, 12:16

[FORUMOVERZICHT] Eerste stappen langs de poort…

Afbeelding


Voor niet-geregistreerde gebruikers zullen de links vaak niet werken.


Het forum is niet zo duister als de naam, maar wel net zo geheimzinnig en bovenal soms vreemd.
Wij zijn een Fantasie en Schrijf Forum. Het gaat vooral om Online Role Play. Naast het bekende Karakter Role Play heeft het forum onder andere ook een Weerwolven spel en Dungeon Master Role Play. Kom ontdekken welke Role Play spellen we nog meer hebben!

Greep uit de Schaduw streeft naar een gezellig, fantasierijk en persoonlijk forum.  Tegen de onaangeroerde duisternis staan de contouren van een symbolisch poort afgetekend. Al die het waagt de stap te zetten en de duistere kant te betreden zal de bescherming van alles wat hem heilig is verliezen.

  Voor de poort krijg je een stuk verkleurd papier: bloedrood zijn de letters die het vel ontsieren. In een hoekig, doch duidelijk autograaf staan de regels en voorwaarden opgesteld die verbonden zijn aan het betreden van deze zijde. Na het tekenen van het bloedcontract, de regels en het prijsgeven van je verleden en heden bij de poort, stappen de verdoemde zielenroerselen opzij om je toegang tot hun schimmenwereld te geven.

  Om na registratie toegang tot het gehele forum te krijgen dienen nieuwe leden zich bij Poort der Schimmen-Welkom voor te stellen. Als dit binnen vier weken niet gedaan is wordt het account verwijderd. Na voorstellen moet er even gewacht worden tot het beheer het account geheel activeert.
  Wanneer je nog geen lid bent, maar geregistreerde gebruiker heb je veel beperkingen. Je kan onder andere geen privéberichten versturen.

  Het Boek der Schimmen wordt open geslagen en biedt je de kans om de gezichten van je voorgangers te zien, echter ook om de jouwe achter te laten om niet in vergetelheid te raken.

  Onthoud dat je hier als dwaallicht te gast bent en je een ongekende wereld betreedt. In een grimmige toren kijken heersers van de hoge raad op je neer en niets ontgaat aan hun blik en greep. Velen zijn je voor gegaan, maar zelfs verbannen uit deze schaduwen. Ronddolende zielen zullen snel vervagen.
  Om contact met het beheer te krijgen kan je een bericht sturen naar mail@greepuitdeschaduw.nl


  Een man in een veelkleurig pak komt op je af rennen; de belletjes onderaan zijn kleding klink even aandoenlijk als de vergrauwde kleuren van zijn kledij. Het is Ran Denar, de nar van Greep uit de Schaduw. Hij is een belangrijk kereltje die niet onderschat mag worden. De hoge machten hebben hem de taak gegeven om dolenden berichten te geven als ze dreigen kwijt te raken.
  Om jou niet hopeloos te laten dwalen, reikt hij jou ook een stuk papier aan; een korte beschrijving wat deze wereld onder andere te bieden heeft:

  Het Raadhuis met zijn Hoge Raad, Lage Raad en de Auditie Zaal, zijn niet te betreden door jou en zijn door donkerte ook niet te zien. Hier vergaderen de beheerders.

  Afbeelding
  Treed Binnen…

  Toon forum onderdelen
 • Het Bloedcontract - Forumregels
  Bloedrood zijn de letters die het vel ontsieren. In een hoekig, doch duidelijk autograaf staan de regels en voorwaarden opgesteld die verbonden zijn aan het betreden van deze zijde.

  Forumregels en voorwaarden.
 • De Toren - Forum informatie
  In een hoge grimmige toren boven de poort worden belangrijke zaken besproken en bewaard. Hier ben je welkom om je mening over het forum te geven, informatie te vinden en vragen te stellen.

  Informatie over het forum.

 • Portaal - Mededelingen
  Een nauwe doorgang verwijst naar mededelingen en actualiteiten.

  Mededelingen en overzicht van belangrijke onderwerpen.

 • Poort der Schimmen - Welkom
  Tegen de onaangeroerde duisternis staan de contouren van een symbolisch poort afgetekend. Al die het waagt de stap te zetten en de duistere kant te betreden zal de bescherming van alles wat hem heilig is verliezen .

  Om na registratie toegang tot het gehele forum te krijgen dienen nieuwe leden zich hier voor te stellen. Als dit binnen vier weken niet gedaan is, wordt het account gedeactiveerd. Na voorstellen moet gewacht worden tot het beheer het account geheel activeert. • Afbeelding
  Levensspellen, Role Play


  Toon forum onderdelen
 • Archief
  Hier liggen alle oude en stoffige boeken die ooit hun glorie hadden bij de Levensspellen. Sommige zijn dik de andere dun, maar vaak zijn ze in grootsheid gelijk aan elkaar .

  Subforums:

  Verhaallijn archief
  Gestopte Verhaallijnen worden hier bewaard.

  Karakter archief
  Karakters van inactieve spelers.

  Role Play archief
  Beëindigde Role Play's.

  Archief
  In Archief worden overige onderwerpen bewaard.

 • Inspiratieput - Uitleg
  Informatie en inspiratie over alles wat met Role Play te maken heeft.

  De Inspiratie Put biedt een overzicht van de informatie over RP.
  De onderwerpen die hier staan, zijn kopieën die elders op het forum te vinden zijn.
  Hier zal je ook wat tips en hints vinden hoe je RP's en je karakters meer tot leven kan wekken.

 • Logboeken - Verhaallijnen
  Verslagen van slagvelden, reizen, handel en de algemene gang van zaken in de Levensspellen zijn terug te vinden in de eindeloze bibliotheek van logboeken en journalen.

  Informatie van lopende Verhaallijnen.

  Subforum
  Muzecirkel
  De Muzecirkel is bedoelt om ideeën van een Role Play uit te werken tot een echte Verhaallijn. Zonder een goede, duidelijke Verhaallijn kan je geen Role Play beginnen. Iedere RP krijgt dus eerst hier een onderwerp.

 • Zielenlijsten - Karakteroverzicht
  Hier zijn alle gedoemde zielen te vinden die meedoen in het schimmige complot.

  Dit deel van het forum is bedoelt om Karakters te plaatsen.

 • Levensspellen - Role Play's
  Dobbel met de steen in het Levensspel en bepaal je eigen lot. Zelfs de meest standvastige creaturen wijken dikwijls van de uitgestippelde route af.

  Het is net als een boek schrijven, maar dan samen met andere leden van het forum. Hier komen de verhalen te staan en vind het RPen plaats. • Afbeelding
  Dungeon Master Role Play


  Toon forum onderdelen
 • DM RP regels en uitleg
  Hier vind je de uitleg over de zogenaamde Dungeon Master Role Play's.

 • Vilian
  Vilian sluimert in mist van geheimen en schaduwen van ongekende macht. Met alleen kracht red je het niet; voor een beroep zal je moeten leren en voor kleding en wapens moeten strijden. Een meedogenloze wereld van verraad, handel, maar ook van helden en dwazen.

  De Dungeon Master RP van Spirit Wolf. Er zijn meerdere subforums. • Afbeelding
  Gezelschapsspellen, Role Play


  Toon forum onderdelen
 • Weerwolven
  Het is nacht. Het dorp slaapt en alles lijkt rustig. Alles? Rond het dorpsplein hoor je iets bewegen, iets groots, ruigs, iets vol haat en woede. De volgende Dag ontwaakt het dorp en vind er een bloederige verrassing; iets heeft de waakhonden onderhanden genomen. Zijn de inwoners nog veilig? Niet zonder acties besluit de raad. We zullen winnen. Meng je in de strijd van de weerwolven.

  Weerwolven Role Play is van Eyðimörk. Meerdere subforums.


 • Chat Role Play
  Geveinsde gedachten zijn genoeg om een levensweg te betreden. Het lot wordt vastgesteld en een onbereisde koers uitgezet.


 • Afbeelding
  Epistel


  Toon forum onderdelen
 • Schrijfbundel
  Ieder bladzijde wordt beschreven met dezelfde inkt, echter beslaat elk vel een eigen gedachte. De woorden vormen toch hetzelfde verhaal. De collectieve verhalen en gedichten worden hier geschreven.

  Het schrijven van collectieve verhalen is te vergelijken met het spelen van een Role Play zoals we hier doen. Echter is dit veel serieuzer en het is een bezigheid waarbij geen hoog tempo is. Er wordt gestreefd naar kwaliteit en niet naar kwantiteit, tevens schrijf je verder met de karakters die in het verhaal voorkomen. Dit is dus echt een verhaal met elkaar schrijven.

  Subforums
  Verhalen met opzet

  Over de beste verhalen wordt wel eens een nacht geslapen en niet zomaar uit de mouw geschud.
  Steek de hand uit en schrijf mee aan collectieve verhalen waarbij een verhaallijn vast staat.


  Subforums:
  Opzet

  Voorbedachte daden worden hier op tafel gegooid. Overbrief de opzet en vertel de verhaallijn.

  Hier komen de verhaallijnen.

  Glazen lade
  Kracht en glorie zijn verloren of de verhalen hebben hun einde behaalt. Hier worden ze behoedt voor ezelsoren en vettige vingers.
  Vraag het beheer om ze hier op te bergen.


  Archief.

  Verhalen zonder opzet
  Spontane dagdromers schuiven hier aan om mee te schrijven aan collectieve verhalen zonder voorbedachte verhaallijn.

  Subforums:
  Overleg

  Onder de tafel worden verfrommelde briefjes doorgegeven terwijl alle monden gesnoerd zijn.
  Hier mag geen uitleg over de opzet of verhaallijn gegeven worden, alleen opmerkingen en notities.
  Collectief schrijven wordt hier gedaan zonder verhaallijn. De onderwerpen hier zijn er alleen voor overleg.


  Beschreven plank
  De uitgeschreven verhalen zonder opzet vangen hier hun stof. Klaar om gelezen of vergeten te worden.
  Laat het beheer weten wanneer een verhaal op de plank moet.

  Archief.

  Gedichten
  De inktpot is vol en meerdere schrijfveren liggen klaar om collectieve gedichten te schrijven.

  Subforum:
  Gebundeld

  Kronkelende en afgebroken zinnen vormen uiteindelijk één gedicht. Hier zijn ze te lezen.
  Stel het beheer op de hoogte wanneer er een nieuwe pagina in de bundel moet.


  Dit subforum dient als samenvatting voor een gedicht.

 • Oefenvel
  Zelfs de grootste schrijvers kunnen baat hebben bij een leerzame oefening. Verbeter je vaardigheden voor schrijven en Role Play.

  Bij Oefenvel gaat het om het verbeteren van je schrijfkunsten. Niet alleen het schrijven en uitwerken van verhalen, maar ook het verbeteren van je karakters en je Role Play vaardigheden. • Afbeelding
  Zielenkunst


  Toon forum onderdelen
 • Strijdveld
  In de hitte van de strijd is iedereen meedogenloos. De sterkste blijft als laatste staan en ontvangt de overwinning triomfantelijk in de Hal der Roem. De Beeldstorm raast voort en de Kalligrafische Gladiatoren bestormen het veld.

  In dit forum worden schrijfwedstrijden en beeldende wedstrijden gehouden

  Subforums:
  Hal der Roem
  Verbrijzelde lichamen worden in de modder van hun bloed achtergelaten. Strijders en helden worden eervol in de hal herinnerd.

  Hier worden de deelnemers en de winnaars eervol vermeld. Een wedstrijd krijgt een eigen onderwerp. Dit kan pas natuurlijk alleen als er een winnaar bekend is.

  Kalligrafische Gladiatoren
  Woorden kunnen scherper zijn dan zwaarden, dieper het hart raken en de ziel harder vermorzelen. Het volk juicht, bokalen worden doorgegeven; de schrijfwedstrijden zijn begonnen.

  Dit subforum is bedoeld om schrijf wedstrijden te houden, dat kunnen onder andere gedichten, verhalen of song teksten zijn.

  Beeldenstorm
  Kleurrijke vlaggen wapperen gehavend in een koude, onbehagelijke bries. Dappere krijgers verschijnen aan de grauwe horizon; ieder met een wapen naar eigen keuze. Hier vinden de artistieke strijden plaats.

  Hier worden kunstzinnige wedstrijden gehouden, denk aan fotografie, illustreren of het maken van onderschriften.


 • Kunstenaarsboek
  Een leeg schetsboek wacht op alle getekende hersenspinsels die gedeeld willen worden, maar ook de creaties met je toetsenbord en muis mag je hier laten zien. Er is ook ruimte voor onvoltooid werk, dat een kritische blik nodig heeft.

  Hier mogen allerlei tekeningen en schilderingen komen. Het is de bedoeling dat je je eigen onderwerp aanmaakt en daar in je werk zet. Het mag van alles zijn, fotografie, kleding, tekeningen, digitaal werk e.d.

  Subforum
  Muzecirkel
  Voor als je een helpende hand nodig hebt, of je werk tussendoor wilt delen.

  Om alleen de tussenstappen wat je werk te laten, dan kan je in de Muzecirkel van Kunstenaarsboek een nieuw onderwerp aanmaken.

 • Onbeschreven Boek
  Alle geschreven woorden dienen gedachten en emoties te verwoorden. De lege bladzijden wachten erop beschreven te worden. Hier is ook plaats voor onafgemaakt werk.

  Hier mogen allerlei schrijf-werken komen, van gedichten tot verhalen. Het is de bedoeling dat je je eigen draad aan maakt en daar in je werk zet. Voor vluchtige uitwerkingen mag je ook meerdere topics aanmaken als je het specifiek alleen over dat werkje wilt hebben.

  Subforum
  Muzecirkel
  Voor als je een helpende hand nodig hebt, of je werk tussendoor wilt delen.

  Voor werk dan helemaal niet af is, kan je beter in de Muzecirkel van Onbeschreven Boek, Schrijvershoek een nieuw onderwerp maken.


 • Schrijversspiegel
  Reflectie op je eigen schrijfwijze en discussies met anderen over het schrijven. Hier is geen plaats voor gedichten en verhalen.

  Dit subforum is bedoeld voor discussies over de schrijfkunst. Hier kun je het hebben over zowel inhoudelijke als zakelijke gegevens van je verhaal; schrijven in de tegenwoordig of verleden tijd? In de eerste of derde vorm? Maar ook over inhoudelijke zaken, als hoofdpersonen, magie, volkeren, magie en werelden kun je hier terecht.

 • Schrijfmeesters
  De personen die de schrijfwereld betreden hebben en alom bekent zijn. Zij zijn de schrijfmeesters. Schrijf hier over hen en hun werk.

  Dit forum gaat over schrijvers en hun boeken. • Afbeelding
  Hedendaagse Magie

  Toon forum onderdelen
 • Mythen en Fantasie
  Sommige wezens raken nooit vergeten; door hun uiterlijk, hun gave of hun angstaanjagende geschiedenis. Begeef je in prachtige, mysterieuze werelden.

  Welkom in een wereld met verscheidenheid aan wezens en werelden.
  Je kan hier informatie vinden over Magische, Mythische en Fantasie onderwerpen, natuurlijk mag je er zelf ook informatie aan toevoegen.

  Subforums
  Mythen en Fantasie
  Hier is plaats voor de meest uiteenlopende wezens en gedrochten.
  Stel de grenzen van ongekende rijken open.

  Eigen creaties
  Hier kan jij je eigen wezens in een grote en stevige kooi los laten en de poorten naar je eigen bedachte wereld openstellen.

 • Mythen, Legendes en Volksverhalen
  Bijna in vergetelheid geraakt en soms verre van waarheid. Toch interessant en vaak nog terug te vinden in het dagelijks leven

  In dit forum is plaats voor Mythen, legendes en volksverhalen uit alle landen en tijden.
  Voorbeelden hiervan zijn Griekse mythologie, Germaanse volksverhalen zoals ‘Witte wieven’
  Heiligen zoals Franciscus van Assisi (Dierendag) en de ware gedachte achter Valentijn.

  Subforums:
 • Mythen
  Verhalen over goden en half goden uit oude tijden.

 • Volksverhalen en legendes
  Doorvertelde verhalen; vaak niet waar en onbewijsbaar.

 • Heiligen en speciale dagen
  Lang geleden gebeurd, maar nog steeds hedendaags.

 • Paranormaal en Spiritueel
  Sluimerende krachten ontwaken in de gedaante van helderziende en bovennatuurlijke gaven.

  Het forum Paranormaal en Spiritueel is volledig gericht op verklaringen, verschijnselen en visies over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals kristallen, meditatie, aura’s en Wicca. Onderwerpen over religie en overtuigingen zijn hier dan ook welkom. • Afbeelding
  Schimmenwereld

  Toon forum onderdelen
 • Complotbroeders
  Complotten worden beraamd en bloedcontracten gesloten voordat de broeders hun pad vervolgen; vrienden en collega’s van Greep uit de Schaduw.

  In dit gedeelte van het forum komen linkpartners van Greep uit de Schaduw.

 • Het Schimmen Festival
  Klinkend in gelachkamers, galmend langs hallen en ronkend door ramen; praat mee over magische ontdekkingen van film en televisie of zing mee op melodieën en refreinen van muziek. Het festival verschaft ook toegang tot de wereld van computers en games.

  Muziek, games, computers, film en televisie.

  Subforums:
  Troubadours Oeuvre
  Klinkend in gelachkamers, galmend langs hallen en ronkend door ramen. Zing mee of praat over de melodieën en refreinen van muziek.

  Het is de bedoeling dat we het hier over muziek gaan hebben. Je favoriete bands, of degene die je verafschuwd. Optredens, waar je wel en niet bent geweest, kortom let's make some music!

  Wereldvenster
  Door raamwerk flikkert licht vanover de hele wereld. Praat hier over de magische ontdekkingen van film en televisie.

  Televisie & Film, uitleg is verder niet nodig, maar er is wel veel over te vertellen!

  Digitale Wereld
  Digitale Wereld verschaft toegang tot de wereld waarin geen grenzen bestaan en vermaak in overvloed aanwezig is. De onderwerpen hier gaan over computers.

  Dit forum is bedoeld voor onderwerpen over computers, internet, laptops en programma's .

  Maskerade der Vermaak
  Naast deze schaduw wereld zijn er in games nog talloze te ontdekken en te veroveren.

  Praat hier over consoles en games.

 • Circustent
  Verkleurde papieren en gehavende boeken worden in de circuspiste getost; kleine agenda’s, verslagen en ervaringen van verschillende evenementen zoals Castlefest, Elffantasyfair en Trolls et Légendes

  Alle informatie over evenementen is welkom (Castlefest, Elffantasyfair, Trolls et Légendes, Summer of Darkness, Abunai, Midwinterfair etc) Ook worden hier de meetings besproken. • Afbeelding
  Zielenroerselen

  Toon forum onderdelen
 • De Goot
  De grauwe goot is de laatste plaats voor afgedankte spullen.

  Onderwerpen die niet meer gebruikt worden staan hier.

 • Vermaakhuis 'De Stille Lach'
  De kaarten zijn geschud en de coupier kijkt schichtig om zich heen; de inzet is immers hoger dan op het eerste gezicht lijkt. Speel hier spelletjes.

  Spelletjes.

 • Herberg ‘De Ontwaakte Geest’
  Een ietwat bouwvallige en grimmige herberg staat uitnodigend aan het einde van de weg. De gelagkamer is vol en er wordt luid met elkaar gesproken. Hier is ruimte voor luchtige gesprekken.

  Luchtige onderwerpen.

 • De Senaat
  Uit een slank, stenen gebouw rijzen verhitte stemmen op. De deur van het Senatorium staat open; vrij voor discussies over gewichtige onderwerpen.

  Zware onderwerpen. • Schreeuw des Levens
  Kreten van vaste schimmen en dolende zielen.

  De shoutbox is een kleine chatruimte voor leden. Gegevens worden wel opgeslagen waardoor ongepast gedrag alsnog gestraft kan worden.Over Role Play is er op het forum veel informatie te vinden. Om het makkelijker te maken voor nieuwe leden is er nu een onderwerp genaamd 'Beknopte uitleg voor nieuwe leden'. Hier in staat heel kort de Role Play onderdelen uitgelegd en waar je moet beginnen.
Je kan op het Portaal kijken of in de Inspiratieput voor een overzicht.
Als je een Role Play gevonden hebt en je wilt meespelen, dan moet je in de verhaallijn, logboek van die RP vragen of je echt deel kunt nemen en wat de eisen en het verloop van het verhaal zijn. Voor deelname aan Dungeon Master Role Play, dient toestemming gevraagd te worden aan de desbetreffende Dungeon Master.


Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij Vragen, Onduidelijkheden & Verzoeken of stuur het beheer een e-mail via mail@greepuitdeschaduw.nl.